Konst i hemmet

Det allra lättaste sättet att göra ett hem personligt och ombonat är att sätta upp konst på väggarna. Det adderar inte bara en färgklick, utan ger även en intressant fokuspunkt som kan bidra till många intressanta samtal. Konsten du väljer att sätta upp ska självklart vara inspirerad av din egen smak. Är resten av din inredning i klassisk stil, då kan det vara snyggt med en stor, abstrakt tavla som bryter av. Du kan även välja att köra helt stilrent, men bryta av rummet genom tavlans storlek och form. Varför inte låta dig Inspireras av andra på forumet StyleRoom? Där kan du hitta andra som, precis som du, har gjort om hemma med konst.

Är inte konst dyrt?

S._Tolstoi_-_Interior_of_a_Man's_Living_Room_-_Google_Art_ProjectDet behöver inte vara dyrt med bra konst. Du kan till exempel ofta hitta mycket duktiga, oetablerade konstnärer både lokalt och på webben. Deras tavlor håller ofta samma kvalitet som klassikerna, men är vanligtvis mycket billigare. Du kan i princip spendera så mycket eller lite du vill på konst, beroende på hur du har tänkt dig att dekorera hemma. Har du en klassisk stil hemma, då kanske du vill ha en tavla som är lite dyrare. Eller du kanske vill investera i en tavla och få tillbaka din investering med råge inom några år? Det finns en hel del hushåll som väljer att balansera sina finanser för att Få råd med konst genom att spara in på sina lån – Advisa vet hur du ska gå tillväga om det är något som passar in på ditt hushåll. En tavla kan vara en bra investering, med den bonusen att den är fin att ha på väggarna. Välj en tavla som passar in hemma, både i dekorationen och budgeten.

Placering av din konst

När konstnärer arbetar lägger de ofta stor vikt på symmetri och färgsättning. När du ska sätta upp tavlor hemma bör du också planera och tänka på symmetrin och vilka färger som passar ihop. Placera tavlorna effektfullt i hemmet genom att få en överblick över väggar, tomma områden och möblemang. Det ska vara balanserat för ögat och inte kännas stökigt. Din blick ska vilja vila på väggen där du har satt upp din tavla. Du kan även skapa dramatiska effekter med tavlor genom att välja kontrasterande färger. Ett exempel är om du har en grön vägg. Då kan du välja en tavla som går i lila eller gult för att skapa en dramatisk kontrast på väggen. Har du en röd vägg så kommer en tavla i blått att sticka ut och dra blickarna till sig. Det är inte helt fel att sätta upp en liten ljuslist under tavlan som drar ytterligare uppmärksamhet till din nya tavla.