Framhäv konsten med rätt belysning

Rätt belysning är avgörande för att framhäva konstverk och vackra inredningsdetaljer. Välskapta och stiliga konstverk förtjänar att lyftas fram på bästa sätt. Tyvärr gör många misstaget att de inte belyser konsten de har hemma. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ge konsten den plats den förtjänar.

Välj lampor som framhäver konsten

Om du vill att dina konstverk ska synliggöras mer är det viktigt att du väljer bra belysning. Hos lampgallerian.se hittar du ett brett sortiment av snygga lampor för alla ändamål. Med rätt lampor går det att skapa de mest spektakulära effekter och din konst kommer att se mer inbjudande ut. Spotlights är den bästa belysningen för att sätta ljus på konsten. Valet av lampa beror dock mycket på vilken typ av verk du har, hur den övriga inredningen ser ut, verkets placering i rummet och vilken känsla du vill skapa.

Riktad belysning

Att rikta belysningen mot konstverket är ett välbeprövat knep för att ge det den uppmärksamhet det förtjänar. Beroende på konstverkets utformning kan belysningen fästas ovanför, vid sidan eller underifrån. Om du är osäker på hur du ska rikta belysningen kan du börja med att punktmarkera verket rakt framifrån eftersom det oftast ger ett bra resultat.

Anpassa antalet lampor efter konstverkets storlek

Välj gärna flera lampor för att belysa verket. Generellt har de flesta rum för få ljuspunkter och de flesta har inte ens en lampa avsedd för konstverket. Genom att rikta en eller flera lampor mot verket öppnas rummet upp och skapar en känsla av rymlighet. Konstverkets storlek avgör hur många ljuspunkter som behövs, men var inte rädd för att välja fler än en lampa per verk. Med bra belysning ger du konsten den plats den förtjänar i hemmet.