Gör om din ateljé

Många konstnärer drömmer om att ha sin egen ateljé där de kan skapa sin konst i lugn och ro. Om du själv har en ateljé som börjar bli sliten är det viktigt att du fräschar upp den för att du ska kunna fortsätta få ut så mycket som möjligt av din ateljé. Nedan kan du läsa mer om hur du med enkla medel kan ge din konststudio ett lyft.

Måla om väggarna

Hos konstnärer drabbas väggarna värst då det är vanligt med färgstänk och andra fläckar. Även om du själv målar är det bra att anlita en professionell målare. Du kan till exempel anlita målare stockholm som är ett målarföretag som finns i Stockholmsområdet. De är duktiga på det de gör och har den rätta tekniken och utrustningen för att de ska kunna måla om ditt rum på nolltid. Fördelen med det är att du snabbare kan komma igång med att skapa konst igen.

Om väggarna har varit väldigt drabbade av färgstänk kan det vara en bra idé att välja en mörkare väggfärg. På så sätt blir det inte lika tydligt och du behöver inte störa dig på färgfläckarna lika mycket.

Organisera

De flesta konstnärerr har många olika verktyg, redskap och annat som de behöver för att kunna skapa sin konst. Därför är det viktigt att du håller ordning och organiserar bland alla verktyg och redskap. Sortera upp dem och lägg till exempel akrylfärger i en låda och penslar i en annan. På så sätt blir det enklare för dig att komma åt det du vill ha och det blir trevligare i ateljén.