Konst i hemmet

Att inreda hemmet med konst är lite av en microtrend inom inredningsvärlden. Om du har många konstverk redan men du inte riktigt vet hur du ska inreda med dem kan en tavelvägg vara en bra idé. Att skapa en unik tavelvägg med din konst gör din inredning personlig och bidrar till mycket i exempelvis ett vardagsrum. En tavelvägg går att konstruera på ett flertal sätt. Men att bygga en bra tavlevägg kräver planering och eftertanke för att få ett bra resultat. En tavelvägg kan både vara stor och liten. Det är bra att utgå ifrån din konst som du har och kombinera ihop en snygg tavelvägg efter det.

Konst ska ge dig känslor

Konst innefattar mer än bara tavlor. Konst är även unika skulpturer och andra föremål. Med skulpturer kan du skapa vackra stilleben. När du ska inreda med konst hemma är nyckeln att inte begränsa dig i tanken. Var kreativ och försök att tänka utanför boxen när det kommer till konst och inredning. Det viktiga är att du verkligen har känslor för den konsten du har hemma. Innan du köper ett föremål är det bra att känna efter om du faktiskt känner något för föremålet. Välj konstverk som faktiskt väcker känslor i dig. Det spelar ingen större roll vilken känsla det ger utan mer att det skapar känslor hos dig. Varje gång du ser konstföremålet hemma ska du få någon slags känsla.

Skapa en egen konstsamling

När du inreder med konst eller köper ny konst är det bra att ta med dig att det kan inte bli fel eftersom det inte finns några regler för vad som är rätt och fel. När du ska skapa dig din egen konstsamling är det viktigt att du inte ser det som en investering ur ett pengapespektiv. Sådant ska du helst lägga åt sidan. Låt känslan styra istället och tänk att konsten är värd de pengarna du lägger på den utan tankar på att den ska stiga i värde.

Häng tavlor lägre ner

När du ska inreda med konst ska du låta den ta plats i ditt hem. Inred på ett sådant sätt att dina konstföremål syns och framhävs på det sätt som konsten förtjänar. När det kommer till tavlor är ett tips att hänga dem lägre än du faktiskt tror. Sedan behöver du inte alltid hänga upp tavlor på väggen. Det finns massor med bra och innovativa sätt att inreda med tavlor. Du kan exempelvis låta en tavla stå på golvet, en byrå eller en stol.